tisdag 12 februari 2008

Pubbar, Skimpies och Bundy... och ändrade planer

Igår visade Karin mig några pubbar i stan (eller säger man städerna när det är en tvillingstad?). En sak som tydligen många pubbar har i Australien är "Skimpies". Det är alltså kvinnliga bartendrar som är väldigt lättklädda. De har en driks-burk och när den blir full så tar Skimpies:arna av sig kläderna under en viss tid... antingen på överkroppen eller allting. Vissa skimpies kan tydligen tjäna runt 300 (svenska) kr i timmen på detta. Vi var ute rätt så tidigt så jag såg aldrig resultatet av en full drick-burk.
Jag fick också testa en australiensisk dryck vid namn Bundaberg Rum & Cola... alltså rom och cola. Mycket god, ska definitivt försöka få med mig lite hem.

Idag, när Karin vaknar (när hon nu gör det) så ska vi iväg på en mini road trip över dan.
Berättar mer om den ikväll för just nu minns jag inte vad ställena vi ska till heter.

Imorgon åker jag till Perth. Det var tänkt att Karin också skulle åka med dit, men tyvärr så har hon upptäckt att hon inte har råd, så jag blir tvungen att åka själv. Det känns otroligt otäckt att behöva åka runt helt på egen hand i storstaden, men alternativet är att jag stannar här. Det låter visserligen rätt lockande i jämförelse, men nu har jag sett det mesta som går att se här och jag bör ju ändå försöka uppleva så mycke Australien som möjligt. Men det bör nog gå bra, det bör ju finnas bussar och i värsta fall får jag la ta en taxi… så att ta sig runt ska la inte vara allt for svårt… och resten kommer nog också gå bra.

Lite bilder

I detta huset bor jag har i Kalgoorlie. Det ar ett slags fler familjs hus, 4 stycken bostader ar det i huset. Vi finns i den narmast kameran med grona bilen och slapkarran.







Detta ar Kalgoorlies stadshus. Boulder har ett eget, men jag har inte lyckats fa det pa bild an







Tva bilder fran Mining Hall of Fame, tva olika eror innom guldgravar industrin


Solnedgang i Esperance.
Pa den vanstra bilden kan man se The Southern Cross, Stjarnbilden i Australiens flagga