onsdag 13 februari 2008

Vill ha kommentarer

Stora saker har hänt här i Australien, men när vi har kollat på svenska nyhetssidor så hittar vi ingenting om det. Så nu kan ni la lämna en kommentar om ni har hört om denna nyheten:
Har ni hört talas om "The Stolen Generation"? Den australiska regeringen bestämde sig 1915 till 1970 för att ta Aboriginska barn från sina föräldrar och satta dom i adoptivfamiljer, på barnhem, m.m. för att integrera de primitiva Aboriginerna i samhället.
Idag bad Premiärminister Kevin Rudd officiellt om ursäkt för detta i ett nästan halvtimme långt tal. Det var ett OTROLIGT bra tal, mycket rörande och värd den stående ovationen talet fick.
Se talet på Australiska MSN
Så, har ni hört talas om detta där på andra sidan?

Nåja, nu till mitt liv.
Min sista dag i Kalgoorlie spenderade vi... inte i Kalgoorlie.
Vi åkte till Lake Ballard, det är en torkad saltsjö där en konstnär ställt upp ett gäng statyer. Det var mycket vackert, men det var en väldigt blöt torkad sjö... Grejen är att det regnat för ovanlighetens skull så nu fanns det upp till typ 10 cm vatten. Vi blev hur leriga som helst, men det var det värt. Det var mycket vackert.


För att komma till Lake Ballard åker man genom den MYCKET lilla staden Menzies. På tillbaka vägen stannade vi där för att ta en glass... och blev kvar några timmar. De hade en mycken mysig liten pub där vi satt och snackade med folk och lekte med min kamera.




När vi kom tillbaka åkte vi ut och åt på restaurang Palace (en av de bättre restaurangerna i stan) och sedan åkte vi upp till Mount Charlotte, en utkikspunkt over Kalgoorlie. Det hade blitt mörkt så utsikten var underbart vacker. Dessutom så syntes "The Southern Cross" (Stjärnbilden i Australiens flagga) väldigt starkt just idag.


Det har varit en jättebra sista dag i Kalgoorlie... Imorgon åker jag till Perth... Hua.