torsdag 7 februari 2008

Regnet det bara öser ner...

Hejsan. Just nu öser regnet ner utanför och de har gjort det sen några timmar tillbaka. Det var tänkt att jag skulle gå iväg och titta på en park med typiska Australiensiska växter... Men de får nog bli en annan gång.

Över huvud taget så kommer jag nog inte ha mycket till solbränna när jag kommer hem. De e oftast ganska molnigt och det är sällan som solen tittar fram. Men de e rätt skönt egentligen. För det är 20-25 grader varmt här trotts att solen gömmer sig bakom molnen, hade solen vart framme hade det vart ännu varmare å jag hade antagligen smält.

När jag ändå e inne på hur jag mår så kan jag meddela att jag har de bara bra. Jag ställde ganska direkt om mig till rätt tid när jag kom ner så jag har inte haft mycke till jetlag. Jag trivs här nere och vi har kul, enda problemet är att tiden går alldeles för fort.

Igår va jag ute och gick lite medan Karin var på jobbet. Jag tog en vända på ca. 1,5 timme.
När jag kom ner förväntade jag mig att staden antingen skulle vara ungefär som Kungälv, eller en liten byhåla... den är både och. De bor ca. 30 000 invånare här, ungefär lika många som i Kungälv, men här finns inga höghus. Det finns knappt några 2-vånings hus så staden är MYCKET större än Kungälv. Anledningen till att de inte har höghus är för att förr i tiden så använde de en annan (kraftfullare???) typ av dynamit när de sprängde i gruvorna så att allt vibrerade. De e ganska nyligen med andra ord som de har börjat bygga hus med mer än en
våning.
I övrigt så blandas fina tegelbyggnader med plåtskjul. Man kan bokstavligen gå på en gata och se ett fint, nästan lyxigt hus stående bredvid ett plåthus med några fönster. Det ser rätt komiskt ut.
Överallt går det elledningar. De gör inte som i Sverige och gräver ner ledningarna (de behöver ju inte oroa sig för tung snö eller träd som faller ner) utan alla ledningar sitter på stolpar, tillomed här inne i stan å det får det att se lite bonnigt ut i mina ögon. Jag tror inte det var så i storstaden Perth, men jag minns faktiskt inte så väl.

Efter min promenad, när Karin kommit hem från jobbet så åkte vi iväg till ett gruvmuseum. Det var ganska litet. De visade upp lite utrustning som de brukade använda i gruvorna förr i tiden. Det var lite intressant, men inget att slå klackarna i taket för. Jag skulle dock ändå rekommendera folk att åka dit om de hade vägarna förbi.

Därefter åkte vi till ett ställe som kallas Miner hall of fame. Det var ett stort ställe (utomhus) där de hade byggt upp som en gammal gruvkolloni. Så man fick se hur de jobbade och bodde på den gamla goda tiden. Det fanns också så man kunde åka ner i ett gammalt gruvschakt,
men hissen var sönder och eftersom vi inte hade så gott om tid så bestämde vi oss för att komma tillbaka i dag och ta trapporna ner... och upp. Det fanns också ett ställe där de visade hur man smälte guld under vissa tider, dock inte den tiden vi var där. Så det ska vi också se idag.
Miners hall of fame var i alla fall jätteintressant.

Därefter åkte vi och fikade med Karins f.d. körskolelärare och hans fru. Mycket trevliga, det var de som berättade varför staden e så platt och hur många som bor här.
Vi satt med dom i ca 2 timmar och när vi var färdiga var vi helt slutpratade. Tyvärr var vi inte färdiga utan åkte till en gubbe som vi ska låna en skåpbil av till helgen då vi ska åka till Espence. Han var ordentligt pratglad och vi mer eller mindre flydde därifrån... Vi ska tillbaka idag igen.

Sen åkte vi hem, lagade lite mat, tittade på några avsnitt av Family guy och somnade sedan framför TVn under de första fem minuterarna av Team America.

Nu är Karin iväg till jobbet, och jag sitter fast här hemma pga. regnet.

Ha're gött alla.

Inga kommentarer: